به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا مدرس خیابانی در همایش گرامیداشت روز جهانی دریانورد با بیان اینکه در دو سال اخیر شرایط کرونا و تحریمها مهمترین مشکلات صنعت دریایی بود با اشاره به ۵ فروند شناور حامل سوخت در سال گذشته به ونزوئلا که با پیام محبت آمیز رهبر معظم انقلاب روبرو شد گفت: ۲ فروند شناور متعلق به شرکت ملی نفتکش، سه فروند متعلق به شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بود.
وی افزود: کشتیرانی جمهوری اسلامی ۵۴ سال عمر دارد، سرمایه ما ۲ هزار و ۲۵۶ میلیارد تومان و داراییها ۳۲ هزار میلیارد تومان است. ۶ هزار و ۱۵۳ نفر نیرو داریم که ۸۵ درصد و ۱۵ درصد زن هستند.
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی گفت: این شرکت ۱۴۴ فروند کشتی اعم از فله بر، کانتینری و سایر شناورها دارد. ۱۶۷ هزار باکس کانتینر داریم که ۲۴۵ هزار TEU ظرفیت ما است.
وی با اشاره به فعالیت شرکت کشتیرانی در حمل و نقل ترکیبی گفت: ۱۳۱ دستگاه واگن مخزن دار و ۴۰۸ دستگاه واگن لبه کوتاه داریم، ۴۳ درصد جابجایی کالا در کشور به شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی تعلق دارد.
مدرس خیابانی گفت: در ۵ ماهه نخست امسال ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا جابجا کرده ایم که درآمد ۴۵ میلیون دلاری نصیب کشور کرده است. سهم ۲۱ درصدی از حمل و نقل و لجستیک کشور را در ۵ ماه نخست امسال با جابجایی ۲۷۸ هزار TEU کانتینر در ۵ ماه ابتدایی امسال کسب کردیم. در مجموع در مدت مذکور ۵ میلیون تن – مایل شرکت حمل فله، کالا جابجا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: از سال ۲۰۰۸ شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی تحت تحریمها بود. از ۲۰۱۸ این تحریمها تشکیل شد. در سال گذشته حملات تروریستی به این کشتیها داشتیم. امکان حمل قطعات کشتیها به داخل فراهم نبود و برخی کشتیهایی که در معرض حملات تروریستی بودند تازه توانسته اند به چرخه حمل و نقل برگردند.
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی تاکید کرد: مشکل بیمهای داریم همچنین امکان تأمین سوخت در خارج از کشور نداریم. البته پالایشگاه شازند سال گذشته ۹۰ درصد سوخت ما را تأمین کرد. امسال هم ۹۵ درصد سوخت کشتیهایمان در داخل تأمین میشود.
به گفته مدرس خیابانی هزینه تأمین سوخت از داخل بیشتر از نرم جهانی است چون هم مالیات بر ارزش افزوده به آن تعلق میگیرد هم هزینه حمل آن از شمال به جنوب کشور را تأمین میکنیم. باید این سوخت در جنوب کشور تولید شود.
وی به محدودیتهای بانکی خارجی به دلیل تحریمها اشاره و اظهار کرد: اما بانکهای داخلی هم روز گذشته منابع ما را به جهان بلاک کرده اند که سازمان بنادر باید این موضوع را به مسئولان منتقل کند. علیرغم مجوزهای شورای عالی امنیت ملی، هر کسی کار خود را میکند. ۴۳ درصد در مقایسه با سال قبل رشد عملکرد داشتیم.
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی گفت: بنادر چنین ممنوعیت ورود شناورهای این شرکت را اعمال میکنند. سال گذشته، ۴ ماه شناورهای ما در بنادر چنین متوقف ماند. کماکان این محدودیتها ادامه دارد. با توجه به سندهای بالادستی ایران و چین این محدودیتها برداشته شود. صد درصد ناوگان کشتیرانی توسط ایرانیها در حرکت است.
نظر شما